Nové polypropylenové kanalizační trubky OSMA KG2000 SN16

image

15.05.2019 08:16

Ostendorf – OSMA, s. r. o., představuje novinku – trubky KG2000 Polypropylen SN16.

 

Jde o rozšíření produktové řady KG2000, která byla dosud nabízena pouze s kruhovou tuhostí SN10. Nyní dosahuje SN 16. KG2000 Polypropylen® je moderní vyspělý systém kanalizačních trubek a tvarovek, určený především pro exponovaná místa a pro výstavbu kanalizace v náročných podmínkách. Kanalizační trubky a tvarovky KG 2000 Polypropylen® se vyznačují se hladkou homogenní stěnou s vysokou kruhovou tuhostí, čímž jsou předurčeny pro uložení v zemi v místech s vyššími vrcholovými tlaky, jako jsou dálniční vozovky, extrémní hloubky uložení či oblasti s vysokou hladinou podzemní vody.

 

Původní produktová řada KG2000 byla doposud nabízena s kruhovou tuhostí SN10. Kruhová tuhost (stanovuje ji norma ČSN EN ISO 9969) vyjadřuje odolnost pružných trubek vůči deformaci, která je způsobena například vnitřním podtlakem nebo vnějším zatížením. Co to znamená? U trubky s nižší kruhovou tuhostí předpokládáme mnohem vyšší náchylnost k deformaci, díky zvýšení kruhové tuhosti se náchylnost k deformaci výrazně snižuje. Nová produktová řada KG2000 Polypropylen SN16 je tak předurčena pro místa, kde jsou kladeny vysoké nároky na potrubí. Na povrchu trubka vyniká hladkým povrchem s nepřilnavými vlastnostmi. Vnitřní povrch má antistatické vlastnosti a je odolný vůči oděru.

 

Díky patentovanému trojitému těsnění je navíc instalace potrubního systému jednoduchá a bezpečná.

 

Technické parametry:

● Trubky jsou vyráběny v dimenzích DN/OD 110 až DN/OD 500.

● Stavební délky jsou 1000, 3000, a 6000 mm.

● Široký sortiment tvarovek podle DIN EN 14758-1 je určen pro SN 10 a zároveň pro SN 16.

● Kruhová tuhost trubek je vyšší než 16 kN/m2 .

● Modifikovaný propylen dodává trubkám a tvarovkám neměnné vlastnosti při teplotách –20 až 90 °C.

● Sortiment je doporučený i jako vysoce kvalitní ochrana pro vysokonapěťové kabely do 380 kV.

 

Nová produktová řada tedy rozšiřuje nabídku a možnosti použití moderního vyspělého systému, který vyniká svou mechanickou odolností v náročných podmínkách, vysokou pevností, houževnatostí a nízkou povrchovou drsností (čím nižší povrchová drsnost, tím vyšší průtočné množství). Vzhledem k všestrannému využití trubek a tvarovek vyniká také chemickou odolností (vůči kyselým odpadním vodám s hodnotou pH 2 až po vody alkalické o hodnotě pH 12) a odolností teplotní (až do 90 °C).

 

Produktová řada je nabízena se zárukou 25 let. Firma Ostendorf – OSMA, s. r. o., navíc dbá při svém vývoji a výrobě o životní prostředí a její sortiment je recyklovatelný a vyráběný v souladu s přírodou.